Pasning af Carmona retusa bonsai.  
 
 

Carmona
(ehretia buxifolia)

bonsaitræ carmona

bonsai carmona

bonsai carmona retusa

18 cm. bonsaiskål

25 cm. bonsaiskål

18 cm. bonsaiskål

 
 
Beskrivelse

Carmona stammer fra sydøstasien, hvor den kan blive op til 2 meter høj i naturen. Carmona har blanke blade og knortede grene. Den skal stå inde hele året og temperaturen må helst ikke være mindre end 10 grader. Trives bedst ved temperaturer på 18-20 grader.

 
Placering

Carmona tåler ikke den kraftige sol midt på dagen, men kan stå i et vindue med morgen- eller aftensol. Hvis planten mister blade så flyt den til et vindue med mere sol. Hvis bladene bliver sorte skyldes dette for meget sol.

 
Vanding

Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Carmona må ikke blive tør. Tjek dagligt med fingeren og vand den, hvis den er tør. Du kan også overbruse den i stedet for at vande i skålen(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Når træet overbruses så sørg for at hele jordklumpen vil gennemvædet. Carmona trives med høj fugtighed og en forstøver kan derfor med fordel bruges dagligt. Vand først når den er tør ellers kan den godt få gule blade. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.

 
Gødning

Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.

 
Beskæring

Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 6-8 bladpar frem. Klip tilbage til 2 bladpar. Hvis du ønsker at fjerne større grene så gøres dette bedst sidst på vinteren eller tidligt på foråret.

 
Ompotning
Maj til og med august. Vær meget forsigtig med rødderne når du potter om. Forsøg at få så mange rødder med som muligt. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.
 
Carmona som bonsai

Carmona er meget dekorativ og nogenlunde velegnet som bonsai. Den er nem at passe, men lidt sværere at forme end mange af de andre nemme arter. Hvis Carmona klippes løbende i vækstsæsonen vil bladenes størrelse gradvist blive mindre.

 
Tilgængelighed
Carmona, som bonsai, er rimeligt tilgængelig. Kan fås i mange størrelser fra helt lille til meget stor. Findes både som opretstående og krogede træer.
 
 

Se alle vores vejledninger her

 
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 
Tilbehør, som med fordel, kan bruges til carmona;
 
     
     
bonsai bog; Caring for Carmona spacer
Caring for your carmona
Fyldig gennemgang af hvorledes carmona passes. Pocket format.
32 sider. Engelsk.

59 kr.
spacer

1

 

 


bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923. Info om bonsaihjørnet.dk

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 12 - 15.
Søndag og mandag lukket.
(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.