Pasning af Ficus microcarpa/ginseng bonsai.  
 
 

Ficus microcarpa (og ficus microcarpa ginseng)

bonsai ficus microcarpa

bonsai ficus microcarpa ginseng

  bonsai ficus microcarpa

Ficus microcarpa i 14 cm. bonsaiskål

Ficus microcarpa ginseng i 14 cm. bonsaiskål

 

Ficus microcarpa i 18 cm. bonsaiskål

 

 
Beskrivelse

Der findes over 600 varianter af Ficus. Figentræet anses for at være stamfader. Ingen typer af Ficus, som bruges til bonsai, har spiselige frugter. Ficus, som bonsai, er udelukkende en stueplante i Danmark. Den skal stå ved mindst 13 grader hele året. Ficus er en pragtfuld hårdfør og meget levestærk plante og den er da også vældig populær som stueplante i Danmark.

 
Placering

Ficus trives bedst i et vindue med direkte sol, men kan også stå på sofabordet i halvskygge. Hvis din ficus begynder at tabe bladene så flyt den til et sted med mere lys. Ficus microcarpa ginseng kan nogle gange være lidt følsom overfor kraftigt sollys og den står derfor bedst i et vindue med enten morgen- eller aftensol. Ficus microcarpa kan ikke få sol nok og får kun meget sjældent svedne blade pga. for kraftig sol. Hvis en ficus, som normalt vokser indendørs, stilles ud om sommeren så bør middagssolen undgås. Lysstyrken udendørs er betydeligt højere end indendørs.

 
Vanding

Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet skal planten vandes. Bør vandes samme dag at jorden er tør. Ficus tåler udtørring, men vil tabe lidt blade hvis det sker. Gule blade er døde blade. Kan med fordel overbruses når den bliver tør(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Når træet overbruses så sørg for at hele jordklumpen bliver gennemvædet. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.

 
Gødning

Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende plantegødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.

 
Beskæring

Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 5-6 nye blade frem. Klip tilbage til 2 blade. Hvis du ønsker at fjerne større grene så gøres dette bedst forår eller tidligt på sommeren. Beskæring bør kun foregå i vækstperioden(forår til efterår).

 
Ompotning

Marts til maj. Ficus skyder ikke specielt mange rødder. Undgå derfor at fjerne rødder med mindre at der er voldsomt mange. Vi anbefaler at planten beskæres ca. 14 dage før ompotning. Det er meget vigtigt at jorden er tør når der ompottes. Ficus er ikke specielt krævende mht. jord og kan derfor vokse i de fleste jordtyper. Når vi ompotter ficus bruger vi vores almindelige færdigblandede bonsaijord. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.

 
Ficus som bonsai

Ficus er en af de nemmeste arter at passe, men er samtidig perfekt til bonsai. En Ficus, som kommer direkte fra gartneriet, har typisk blade på ca. 3-4 cm. i størrelse. Hvis Ficus klippes løbende i vækstsæsonen vil bladenes størrelse gradvist blive mindre. Til sidst vil den have en enorm masse bittesmå blade og træets propertioner vil være korrekte.

 
Tilgængelighed

Ficus, som bonsai, er meget tilgængelig. Den kan købes i flere forskellige varianter. I sæsonen kan du være heldig at finde den i supermarkedet til spotpris. Husk på at en plante købt i supermarkedet, er en containerplante og den skal derfor vandes væsentligt mere end en ompottet plante. Desuden har supermarkedsplanten været undervejs og udstillet i butik i op til 7-14 dage, hvilket gør planten udsat i de første 1-2 måneder du har planten.

 
Hvis du fandt ovenstående information brugbar så tryk på G+1 knappen for at hjælpe andre med at finde siden.
 
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 

Se alle vores vejledninger her

 
Aktuelle produkter fra vores onlinebutik;
bonsai ficus microcarpa spacer
Ficus
(ficus microcarpa)
Indendørs.
Højde ca. 20 cm.
Skål; 14,5 cm.
129 kr.
spacer

solgt
bonsai ficus ginseng spacer
Ficus
(ficus microcarpa ginseng)
Indendørs.
Højde ca. 25 cm.
Skål; 18 cm. * 12,5 cm. * 6 cm.
179 kr.
spacer

solgt
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 
Tilbehør, som med fordel, kan bruges til ficus;
 
     
 
Bladglans
Sprayflaske, 200 eller 600 ml.
Fjerner kalkpletter, støv og snavs fra bladene. Anbefales hvis du overbruser arterne; ficus, japansk liguster, stentaks m. fl.
spacer

200 ml.
59 kr.

1

600 ml.
119 kr.
1

 
 

 

 

 

 


 

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923. Info om bonsaihjørnet.dk

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 12 - 15.
Søndag og mandag lukket.
(Butikken er lukket alle hellighedage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.