Pasning af Ilex crenata bonsai.  
 
 

Ilex crenata

 
bonsai ilex crenata

bonsai ilex crenata

bonsai ilex crenata

14 cm. bonsaiskål

20 cm. bonsaiskål

18 cm. bonsaiskål

 
 
Beskrivelse

Ilex tilhører en gruppe på over 400 forskellige arter, både stedsegrønne og løvfældende. Kan i naturen blive 15-20 meter høj. Der findes også naturlige dværgarter. Ilex crenata har runde, blanke blade.

 
Placering

Ilex kan stå både i et vindue eller på sofabordet. Ilex kan også vokse ude forår til efterår. Den tåler ikke nattefrost så tag den ind om vinteren. Pas på med den kraftige sol om sommeren.

 
Vanding

Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Ilex må ikke blive tør. Tjek dagligt med fingeren og overbrus den i stedet for at vande i skålen(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.

 
Gødning

Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.

 
Beskæring

Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 5-6 bladpar frem. Klip tilbage til 2 bladpar. Hvis du ønsker at fjerne større grene så gøres dette bedst om foråret.

 
Ompotning
Marts til maj.
 
Ilex som bonsai

Dekorative opretstående træer med pæne kroner. Ilex bør stå ude om sommeren. Dette vil give planten kraftig rodvækst, hvilket sikrer at den kan overleve vinteren over indendørs. Form træet ved hjælp af klipning og undgå alu-wire på grene. Alu-wire kan bruges på grønne stilke.

 
Tilgængelighed
Ilex crenata er ikke specielt tilgængelig. Fremover vil vi ikke sælge flere ilex da de er svære at få til at trives indendørs.
 
 
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 
 

 


 

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923. Info om bonsaihjørnet.dk

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 12 - 15.
Søndag og mandag lukket.
(Butikken er lukket alle hellighedage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.