Pasning af Sagarethia theezans bonsai.  
 
 

Sagaretia theezans

(Chinese Bird Plum)

bonsai Sagaretia theezans

bonsai Sagaretia theezans

bonsai Sagaretia theezans

Sagarethia i 18 cm. bonsaiskål

Sagarethia i 18 cm. bonsaiskål

Sagarethia i 24 cm. bonsaiskål

 
 
Beskrivelse

Sagaretia stammer fra det sydøstlige Kina. Sagaretia er meget vækststærk og skyder masser af nye grene, hvilket gør det let at forme. Sagaretia skal stå inde hele året.

 
Placering

Sagaretia trives bedst i et vindue med direkte sol, men kan også stå på sofabordet. Helst et vindue med morgensol eller aftensol. Undgå den kraftige eftermiddagssol midt på sommeren. Den får let tørre og visne blade. Hvis dette er tilfældet så flyt den væk fra solen ind på sofabordet eller overbrus den lidt oftere.

 
Vanding

Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet skal planten vandes. Sagarethia tåler ikke udtørring. Kan med fordel overbruses når den bliver tør(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Når træet overbruses så sørg for at hele jordklumpen bliver gennemvædet. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.

 
Gødning

Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.

 
Beskæring

Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 5-6 bladpar frem. Klip tilbage til 2-3 blade. Hvis du ønsker at fjerne større grene så gøres dette bedst om foråret.

 
Ompotning
Marts til maj. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.
 
Sagarethia som bonsai

Sagarethia er god som bonsai da dens vækst er meget kraftig og den skyder konstant nye skud mange steder på træet, hvilket giver meget godt materiale at arbejde med når træet skal formes. Træet vil hurtigt forme store fyldige kroner. Sagarethia kan ikke få bittesmå blade, men bladenes farve og stammens farve er yderst harmoniske. Typisk vil Sagarethia være slanke og elegante træer.

 
Tilgængelighed
Sagarethia kan så vidt vi ved kun købes i bonsaibutikker. Der er naturligvis altid en chance for at finde et træ i en velassorteret blomsterbutik.
 
 

Se alle vores vejledninger her

 
 

Se hele vores sortiment af bonsaitræer her

 
 

 


bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923. Info om bonsaihjørnet.dk

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 12 - 15.
Søndag og mandag lukket.
(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.