Bonsaihjørnet.dk
 

bonsai træerspacerbonsai jordspacerpakker

 

bonsai skålespacerbonsai vejledningerspacertilbud

 

bonsai værktøjspacerom bonsaihjørnet

 

spacerBruger du en computer?
Tryk på knappen for at skifte layoutet.
 
 

Kinesisk myrte
(syzygium buxifolium)

 
     

bonsai syzygium
18 cm. bonsaiskål
8 år, s-form

spacer Beskrivelse
Syzygium eller kinesisk myrte på dansk er en del af myrte familien. Den vokser vildt i syd-øst asien, Australien samt New Zealand. Har altid fine små aflange blade.
     
Placering

Kinesisk myrte
trives bedst i et vindue med fuld sol. Kan stå indendørs hele året, men kan også vokse ude forår til efterår. Den tåler ikke nattefrost så tag den ind om efteråret.
     
Vanding
Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Lær træets behov at kende ved at tjekke dagligt med fingeren og vand den hvis den er tør. Du kan også overbruse den i stedet for at vande i skålen(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Når træet overbruses så sørg for at hele jordklumpen vil gennemvædet. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.
     

bonsaitræ kinesisk myrte syzygium
15 cm. bonsaiskål
5 år, opretstående

  Gødning
Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.
     
Beskæring
Kinesisk myrte
vokser langsomt så en årlig beskæring er som udgangspunkt nok. Beskæring kan foregå hele året. Jo flere grene og blade du fjerner jo mindre vand vil planten kræve. Vær dog lidt forsigtig. Hvis du fjerner for mange blade vil plantens vækst stagnere og i ekstreme tilfælde vil planten dø.
     
Ompotning
Marts til maj.
     

bonsai
24 cm. bonsaiskål
8 år, y-form

  Kinesisk myrte som bonsai
Især lidt større træer rummer mange muligheder. Den har altid fine små blade(bladene vil dog blive lidt større hvis den slet ikke klippes). Mange har deadwood - altså døde områder uden bark. Alu-wire kan bruges til at forme grene, men grenene er lidt skrøbelige så pas på med ikke at lave for voldsomme retningsændringer.
     
Tilgængelighed
Der er en vis efterspørgsel efter myrter. Vi prøver på at have et par stykker i butikken altid, men udvalget vil altid være noget sparsomt. Typisk har vi træer som er s-formede.
     
 
 

spacerspacer

 

bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923.

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 11 - 15.
Søndag og mandag lukket.

(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.