Bonsaihjørnet.dk
 

bonsai træerspacerbonsai jordspacerpakker

 

bonsai skålespacerbonsai vejledningerspacertilbud

 

bonsai værktøjspacerom bonsaihjørnet

 

spacerBruger du en computer?
Tryk på knappen for at skifte layoutet.
 
 

En containerplante ordnes

 

 

På denne side vil vi forsøge at vise hvorledes en containerplante kan ordnes. Vi har valgt at bruge en 8 år gammel elm(zelkova serrata) som demonstration. Træet er ca. 30 cm. højt og står i en 18 cm. rektangulær skål.

 

Nedenstående ses træet fra start


Forsiden


Bagsiden

 
Træet fremstår noget rodet og mangler noget struktur. Det står skævt i skålen og ligner mere en busk end et træ. Træet har lige stået i et drivhus i et par måneder og den meget høje lysmængde i et drivhus gør det muligt for træet at skyde mange blade. Da træet nu skal stå i mere moderat lys, typisk et vindue i en lejlighed eller et hus, er det en fordel at fjerne en hel del blade. Ligeledes sidder nogle grene dårligt. Jo flere blade som fjernes jo mindre vand kræver træet.
 
Først fjernes de nederste grene for at fremhæve at der er tale om et træ. Ca. midt på træet er der to grene som udspringer fra hovedstammen i samme højde. Den gren som er på træets forside fjernes. Herefter trimmes den vækst, som er på de tilbageværende grene. Alle kviste, som peger ned mod jorden, fjernes. Lange kviste fjernes.
 

Her ses træet efter beskæring


Forsiden

spacer


Bagsiden

 
Planten er nu klar til at blive ompottet. Elmen har næsten altid mange rødder, men da vi har fjernet en betydelig mængde grene og blade, kan vi uden yderligere bekymringer fjerne mange af rødderne således at vi har frihed til at placere planten i skålen på den måde som vi ønsker. Umiddelbart skal ompotningen løse to problemer; Træet står skævt og den nederste gren ligger langs med jorden. Efter ompotning vil planten være betydeligt lettere at vande.
 
Efter ompotningen klippes kronerne en gang mere. Da det var svært at vurdere den bedste form på kronerne mens træet stod skævt i skålen har toppen og sidegrenen til venstre fået en afsluttende trimning.
 

Slutresultatet ses nedenstående


Forsiden

spacer


Bagsiden

 

Træet er kommet over i en ren skål og står nu lige op i skålen. Den hvide kalkstreg nederst på træet vil gradvist forsvinde. Kalken kan evt. fjernes med bladglans. Mange af de kviste, som var på træet fra start, var ikke pæne og nogle af kronerne er derfor blevet lidt små, men de grene som er tilbage på træet sidder fint og hovedstammen er synlig helt op til toppen af træet. Træet vil hurtigt skyde nye kviste og efter en sæson vil de tilbageværende kroner være blevet større og mere fyldige.

 

Beskæringen har givet træet et meget stramt og minimalistisk udtryk. Hvis et mere løst udtryk ønskes kan man undlade at klippe de tilbageværende kroner helt så voldsomt, som vi har gjort.

 


Før

spacer


Efter

 
 
 

spacerspacer

 

bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923.

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 11 - 15.
Søndag og mandag lukket.

(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.