Bonsaihjørnet.dk
 

bonsai træerspacerbonsai jordspacerpakker

 

bonsai skålespacerbonsai vejledningerspacertilbud

 

bonsai værktøjspacerom bonsaihjørnet

 

spacerBruger du en computer?
Tryk på knappen for at skifte layoutet.
 
 

Carmona
(ehretia buxifolia)

 
     

bonsaitræ carmona
18 cm. bonsaiskål
8 år, s-form

spacer Beskrivelse
Carmona stammer fra sydøstasien, hvor den kan blive op til 2 meter høj i naturen. Carmona har blanke blade og knortede grene. Den skal stå inde hele året og temperaturen må helst ikke være mindre end 10 grader. Trives bedst ved temperaturer på 18-20 grader.

 

   
Placering

Carmona bør stå i fuld sol eller halvskygge. Hvis planten mister blade så flyt den til et vindue med mere sol. Hvis bladene bliver sorte skyldes dette for meget sol.
     
Vanding
Mærk med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Carmona må ikke blive tør. Tjek dagligt med fingeren og vand den, hvis den er tør. Du kan også overbruse den i stedet for at vande i skålen(der er hul i bunden af skålen, hvilket gør overbrusning let). Når træet overbruses så sørg for at hele jordklumpen vil gennemvædet. Vand først når den er tør ellers kan den godt få gule blade. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.
     

bonsai carmona
25 cm. bonsaiskål
10 år, s-form

  Gødning
Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.
     
Beskæring
Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 6-8 bladpar frem. Klip tilbage til 2 bladpar. Hvis du ønsker at fjerne større grene så gøres dette bedst sidst på vinteren eller tidligt på foråret.
     
Ompotning
Maj til og med august. Vær meget forsigtig med rødderne når du potter om. Forsøg at få så mange rødder med som muligt. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.
     

bonsai carmona retusa
18 cm. bonsaiskål
8 år, s-form

  Carmona som bonsai
Carmona er meget dekorativ og nogenlunde velegnet som bonsai. Den er nem at passe, men lidt sværere at forme end mange af de andre nemme arter. Hvis Carmona klippes løbende i vækstsæsonen vil bladenes størrelse gradvist blive mindre.
     
Tilgængelighed
Carmona, som bonsai, er rimeligt tilgængelig. Kan fås i mange størrelser fra helt lille til meget stor. Findes både som opretstående og krogede træer.
 
 
 

spacerspacer

 

 


bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923.

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 11 - 15.
Søndag og mandag lukket.

(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.