Bonsaihjørnet.dk
 

bonsai træerspacerbonsai jordspacerpakker

 

bonsai skålespacerbonsai vejledningerspacertilbud

 

bonsai værktøjspacerom bonsaihjørnet

 

spacerBruger du en computer?
Tryk på knappen for at skifte layoutet.
 
 

Liguster
(ligustrum ovalifolium, ligustrum ovalifolium variegata)

 
     

bonsaitræ japansk liguster
25 cm. bonsaiskål
16 år, s-form

spacer Beskrivelse
Den tropiske liguster stammer fra det sydøstlige asien. Kan stå inde hele året, men kan også stå udendørs om sommeren. Står den koldt vil den tabe alle bladene om vinteren.
     
Placering

Liguster trives bedst i et vindue med direkte sol. Gerne et vindue med sol hele dagen men ellers et vindue med enten morgen- eller aftensol. Indendørs bør planten have så meget lys som muligt. Udendørs kan planten godt få svedne/rødlige blade, hvis den står direkte i solen.
     
Vanding
Mærk dagligt med en finger på jorden om den er tør, hvis det er tilfældet så skal planten vandes. Du kan også vande ved at stille træet ned i et opvaskebalje og så fylde vand i baljen indtil det når op til men ikke over overkanten på skålen. Lad træet stå i vandbaden indtil hele jordklumpen er gennemvædet. Hvis du vander med en vandkande bør du forsøge at gøre hele jordklumpen våd. Hvis du ønsker at læse lidt mere om vanding af bonsaitræer så klik her.
     

bonsai ligustrium japonicum
26 cm. bonsaiskål
10 år, s-form

  Gødning
Som med andre stueplanter bør du gøde fra starten af marts til og med oktober. Det optimale for planten er at benytte speciel gødning til bonsai, men hvis du bruger almindelig flydende gødning så brug kun ½ dosis. Gødning bør gives hvert 14 dag.
     
Beskæring
Nye skud kan med fordel beskæres når der er vokset en 5-6 bladpar frem. Klip tilbage til 1-3 bladpar. Større grene kan fjernes hele året.
     
Ompotning
Marts til maj. Vær lidt forsigtig når du ompotter. Vi anbefaler at planten beskæres så kraftigt som muligt ca. 14 dage før ompotning. Japansk liguster bør overbruses dagligt med forstøver de første 1-2 uger efter ompotning. Dette vil minimere bladtabet. Hvis du ønsker at læse mere om ompotning så læs vores vejledning her.
     

bonsai ligustrium japonicum
18 cm. bonsaiskål
8 år, s-form

  Liguster som bonsai
Ligusters kraftige vækst gør den velegnet til bonsai. De flotte lysegrønne blade passer fint til stammens lysebrune farve. Dens kraftige vækst gør at der er noget at arbejde med. Småfejl tilgives og enkelte blade bliver hurtigt til en lille krone. Alu-wire kan bruges uden problemer, men bør ikke sidde på træet længere end højest 2 måneder.
     
Tilgængelighed
Liguster kan så vidt vi ved kun købes i bonsaibutikker. Den er formentlig ikke velegnet til salg i supermarkeder og lign. da den helst skal have godt med lys.
     
 
 

spacerspacer

 

bonsaihjørnet.dk

Ålekistevej 63, 2720 Vanløse, København, Vis adresse på krak.dk, cvr. 32929923.

Butikken på Ålekistevej 63 i Vanløse har åbent tirsdag-fredag kl. 15 - 18 samt lørdag kl. 11 - 15.
Søndag og mandag lukket.

(Butikken er lukket alle helligdage samt mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfarts Dag)
Tlf. 50 54 80 62(Besvares kun i butikkens åbningstid).

(Du kan betale med Mobile Pay(nr. 67212) eller kontanter i butikken på Ålekistevej)

Nordea, regnr. 2137, kontonr. 7554 131 837.